logo

Carlotta - the museum database

010187 :: smycken, halssmycken, hängsmycke, bröstsmycke, medaljong

Object description
Hängsmycke. a) Musselskalsskiva av slipat musselskal. Rund, slät skiva av musselskal med graverad, geometrisk dekor runt kanten. b) fragment av skäldpaddsdekoration (centrum) av basat och täljt sköldpaddsskal. c) fragment av sköldpaddsdekoration (periferi) av basat och täljt sköldpaddsskal. b-c) Tunt, genombrutet mönster av sköldpadd, pålagt på och fäst vid a med tunn tråd genom centrum på a.
Object description
Medaljong. a) Musselskalsskiva av slipat musselskal. Rund, slät skiva av musselskal med graverad, geometrisk dekor runt kanten. b) fragment av skäldpaddsdekoration (centrum) av basad och täljd sköldpaddskal. c) fragment av sköldpaddsdekoration (perferi) av basat och täljt sköldpaddskal. b-c) Tunt, genombrutet mönster av sköldpadd, pålagt på och fäst vid a med tunntråd genom centrum på a.
  • Data elements
inventarienummer - objekt
010187
sakord
smycken; halssmycken; hängsmycke; bröstsmycke; medaljong
sakord, lokal benämning
kap-kap
klassifikation OCM
301; 563
antal
1; 0
beskrivning
Hängsmycke. a) Musselskalsskiva av slipat musselskal. Rund, slät skiva av musselskal med graverad, geometrisk dekor runt kanten. b) fragment av skäldpaddsdekoration (centrum) av basat och täljt sköldpaddsskal. c) fragment av sköldpaddsdekoration (periferi) av basat och täljt sköldpaddsskal. b-c) Tunt, genombrutet mönster av sköldpadd, pålagt på och fäst vid a med tunn tråd genom centrum på a.; Medaljong. a) Musselskalsskiva av slipat musselskal. Rund, slät skiva av musselskal med graverad, geometrisk dekor runt kanten. b) fragment av skäldpaddsdekoration (centrum) av basad och täljd sköldpaddskal. c) fragment av sköldpaddsdekoration (perferi) av basat och täljt sköldpaddskal. b-c) Tunt, genombrutet mönster av sköldpadd, pålagt på och fäst vid a med tunntråd genom centrum på a.
funktion
smycke, bars om halsen som en medaljong
material
musselskal [a]; sköldpaddsskal [b och c]; a) musselskal, b-c) sköldpaddskal
teknik
slipat [a]; täljt [b och c]; a) slipat, b-c) täljt
diameter
8,7 cm [a]; 1,9 cm [b]; 5,7 cm [c]
land - användning
Papua Nya Guinea
plats - användning
Bismarckarkipelagen, Nya Irland
diarienummer - diarienr till objektet
771/71; 1000/71; 1729/72

Leave a comment

You can comment on the object here. We moderate all comments before publishing.