logo

Carlotta - the museum database

020183 :: handel, förpackningar, ask

Object description

Ask. Fyrkantig mörkblå pappask med guldkanter som har innehållit tunna chokladöverdragna mintplattor i separata papperskuver.

På locket står med guldtext: "DINNER MINTS" och med vit mindre text "Nipsi FINEST QUALITY FEINE PFEFFERMINZ-TÄFELCHEN IN FEINER SCHOKOLADENUMÜLLUNG AFTER DINNER MINTS e 250g". I övre vänstra hörnet i en guldtrekant står det: "Wisoll" och med skrivstil "unendlich gut". Det finns okså en bild av tre st chokladplattor utan kuver. En av dem är delad halv så man kan se den vita fyllningen inuti, brevid dem finns en vit blomma i en grön bladrosett. Locket är försett med en guldfärgad instickflik.

Fram- och baksidan har samma text och utseende med skillnaden att motivet där består av ett kuvert där choklaplattans ena hörn syns. På det bruna kuveret står med guldtext: "FINEST QUALITY DINNER MINTS". På framsidan finns också tryckt: "01.94 L1497" i en guldfärgad ruta nere till vänster.

Gavlarna har samma textutforming som locket med saknar helt motiv.

På undersidan finns innehållsdeklarationen på sex olika språk där den tyska texten är något större än de andra. Det informeras också om att den är tillverkad i Tyskland. Vidare står det: "e 250g WISSOLL Wilhelm Schmitz-Scholl D-4330 Mülheim a.d. Ruhr". Där finns också en streckkod med siffrorna. "509 117" över och "4 019400 440695" under. Över streckkoden finns det runda återvinningsmärket med två rundkrökta pilarna. Över märket står det i en båge: "DER GRÜNE PUNKT".

Askens öppning har en guldkantad kant.

.

  • inventarienummer - föreställer (1)

Leave a comment

You can comment on the object here. We moderate all comments before publishing.