logo

Carlotta - the museum database

011634 :: husgeråd, fat, kaffefat, kaffekoppsfat

Object description
Kaffefat. Runt, vitt fat med nedsänkt spegel, liten bottenyta och sneda raka sidor. Dekorerat med två gröna parallella linjer avbrutna av gröna 5-sidiga figurer samt av grupper om tre gröna kantiga figurer och fyra trianglar, en grön och tre röda.
Object description
Kaffefat bestående av ett runt vitt fat med nedsänkt spegel, liten bottenyta och sneda raka sidor dekorerad med två gröna parallella linjer avbrutna av gröna 5-sidiga figurer samt av grupper om tre gröna kantiga figurer och fyra trianglar en grön och tre röda.
  • Data elements
inventarienummer - objekt
011634
sakord
husgeråd; fat; kaffefat; kaffekoppsfat
klassifikation OCM
2642; 2723
antal
1
beskrivning
Kaffefat. Runt, vitt fat med nedsänkt spegel, liten bottenyta och sneda raka sidor. Dekorerat med två gröna parallella linjer avbrutna av gröna 5-sidiga figurer samt av grupper om tre gröna kantiga figurer och fyra trianglar, en grön och tre röda.; Kaffefat bestående av ett runt vitt fat med nedsänkt spegel, liten bottenyta och sneda raka sidor dekorerad med två gröna parallella linjer avbrutna av gröna 5-sidiga figurer samt av grupper om tre gröna kantiga figurer och fyra trianglar en grön och tre röda.
material
keramik; porslin
färg
vit; röd; grön
teknik
industritillverkat
höjd
2,4 cm
diameter, upptill
12,8 cm
diameter, botten
7,7 cm
personnamn - användning
NorrbotlänsHembygdsförening
land - användning
Sverige
län - användning
Norrbottens län
kommun - användning
Luleå kommun
stad - användning
Luleå
persontext - användning
Norrbottens Läns Hembygds