logo

Carlotta - the museum database

017252 :: foto, ateljéutrustning, fond, foto och film, stillbilder, fond

Object description
Fond tillverkad av kraftigt bomullstyg med målat motiv, någon form av oljefärg har använts. Motiv; en rumsinteriör från ett äldre hus. Till vänster står en glasad verandadörr på glänt - genom öppningen ser man ut på verandan. Kring dörren är en hellång gardin draperad. Rakt fram en vägg med hög golvpanel. Till höger ett fönster med draperad gardin, en pelare, ett räcke samt blommor. Allt är målat i grå toner.
Object description
Fond tillverkad av kraftigt bomullstyg med målat motiv, någon form av oljefärg har använts. Motiv; en rumsinteriör från ett äldre hus. Till vänster står en glasad verandadörr på glänt - genom öppningen ser man ut på verandan. Kring dörren är en hellång gardin draperad. Rakt fram en vägg med hög golvpanel. Till höger ett fönster med draperad gardin, en pelare, ett räcke samt blommor. Allt målat i grå toner.
  • Data elements
inventarienummer - objekt
017252
sakord
foto; ateljéutrustning; fond; foto och film, stillbilder, fond
klassifikation OCM
215
antal
1
beskrivning
Fond tillverkad av kraftigt bomullstyg med målat motiv, någon form av oljefärg har använts. Motiv; en rumsinteriör från ett äldre hus. Till vänster står en glasad verandadörr på glänt - genom öppningen ser man ut på verandan. Kring dörren är en hellång gardin draperad. Rakt fram en vägg med hög golvpanel. Till höger ett fönster med draperad gardin, en pelare, ett räcke samt blommor. Allt är målat i grå toner.; Fond tillverkad av kraftigt bomullstyg med målat motiv, någon form av oljefärg har använts. Motiv; en rumsinteriör från ett äldre hus. Till vänster står en glasad verandadörr på glänt - genom öppningen ser man ut på verandan. Kring dörren är en hellång gardin draperad. Rakt fram en vägg med hög golvpanel. Till höger ett fönster med draperad gardin, en pelare, ett räcke samt blommor. Allt målat i grå toner.
funktion
använd som bakgrund/fond vid fotografering i ateljé; anv. som fond/bakgrund vid fotografering i ateljen
material
bomull; oljefärg; bomullstyg; färg
färg
grå
längd
250 cm
bredd
252 cm
personnamn - användning
Wikström, Lea (1888-1980), Malmberget [Brukare.]
tid - användning
1920-1970 [ca]
land - användning
Sverige
län - användning
Norrbottens län
kommun - användning
Gällivare kommun
by - användning
Malmberget
socken - användning
Gällivare socken
gata - användning
Köpmangatan 11
personnamn - förvärvat från
Wikström, Lea (1888-1980), Malmberget
datum - förvärv till museet
1979-02-18
accessionsnummer - avbildad
1984:158:37-40

Leave a comment

You can comment on the object here. We moderate all comments before publishing.