logo

Carlotta - the museum database

011545 :: byggnadsdelar, lås, nyckel

Object description
Nyckel med en förhållandevis tunn, mycket långsmal liggande oval ögla. Pipan är ihålig och tjock. Axet med två tänder, som har ett kort längsgående jack var. Försedd med nyckelbricka.
Object description
Nyckel med en förhållandevis tunn mycket långsmal liggande oval ögla. Pipan är ihålig och tjock. Axet med två tänder som har ett kort längsgående jack var. Försett med nyckelbricka.
inventarienummer - objekt
011545
sakord
byggnadsdelar; lås; nyckel
klassifikation OCM
355; 414
antal
1
beskrivning
Nyckel med en förhållandevis tunn, mycket långsmal liggande oval ögla. Pipan är ihålig och tjock. Axet med två tänder, som har ett kort längsgående jack var. Försedd med nyckelbricka.; Nyckel med en förhållandevis tunn mycket långsmal liggande oval ögla. Pipan är ihålig och tjock. Axet med två tänder som har ett kort längsgående jack var. Försett med nyckelbricka.
funktion
Nyckeln passar till härbret som är utställt på Hägnan i Gammelstad; nyckeln passar till härbret som är utställt på Hägnan i Gammelstad
material
järn; plåt
teknik
industritillverkat; smitt
mått
L 13,6 cm, B vid ögla 5,3 cm, B axet 3,3 cm, bricka L 7,7 cm, B 2,1 cm; L 13,6 cm, vid öglan 5,3 cm, axet 3,3 cm, bricka L 7,7 cm, B 2,1 cm

Leave a comment

You can comment on the object here. We moderate all comments before publishing.