logo

Carlotta - the museum database

018914 :: leksak, dockor, docka

Object description

Docka. Pojkdocka i originalförpackning.

Armar och ben är rörliga i axlar och höfter. Huvudet kan vridas och även böjas åt alla håll. Armarna är lätt krökta i armbågen.

Dockan (L 12,5 cm) har kort blont hår och är klädd i en blå sparkdräkt med rosa ärmapplikationer och en liten ficka på bröstet samt krage med vit bandapplikation. Matchande mössa med fyra omväxlande blå och rosa tårtbitsliknande fält. Mössan är försedd med vit skärm, toppboll och ett elastiskt hakband. Sparkdräkten knäpps på ryggen med ett kardborrband.

Med i originalförpackningen finns två vita halklappar med spets, en med blått hjärta och knytband samt en med rosa hjärta och knytband.

En hårborste i rosa plast (L 8,5 cm).

En rosa volangklänning (L 5,5 cm nederkant Diam 3,8 cm) utan ärmar med blå-vit spets kring volangen och krage. Klänningen är helt öppen i ryggen och knäpps med ett kardborrband.

Innehållet är fäst i en blått skjutfack som passar i en avlång fyrkantig röd pappask (H 13,7 cm, L 17,7 cm, B 4,7 cm) med vita streck över och med större delen av framsidan av genomskinlig plast. Text på framsidan: "petra" (logoskrift) "Babies" på ett rosa band. På den röda bottenfärgen med mindre svart text: "Art. Nr. 5660 .07" samt en orange klisterlapp med texten: "LÅGPRIS Kr -59.90".

På baksidan finns en bild av pojk- och flickdockan och ett antal tillbehör som gunghäst, barnstol, vagga o.dyl. i rosa plast mot blå bakgrund. Vit text: "Alles das gehört in Petra's schönes Babyzimmer" På ena långsidan: "petra Babies" och en streckkod med vit klisterlapp med: "3503.36" klistrad över artnumret.

Antal delar 9 st.

.

  • inventarienummer - föreställer (1)

Leave a comment

You can comment on the object here. We moderate all comments before publishing.