logo

Carlotta - the museum database

016365 :: föreningsliv, ordenstecken, krage, tecken

Object description
Ordenstecken av mörkrosa sammet, fodrad med ljusrosa bomullstyg. Runt fram- sidans kant ett gult band med gul metalltråd. Regalian är smalare på mitten och droppformad i ändarna. På kragens vänstra hälft finns tydliga avtryck i tyget efter fastsydda bokstäver: L och S, troligen i metall (se Nbm 16364). Rester av brun sytråd som sammanhållit kragen framtill.
Object description
Ordenstecken av mörkrosa sammet, fodrad med ljusrosa bomullstyg. Runt framsidans kant ett gult band med gulmetalltråd. Regalian är smalare på mitten och droppformad i ändarna. På kragens vänstra hälft finns tydliga avtryck i tyget efter två fastsydda bokstäver: L och S, troligen i metall. (se Nbm 16364) Rester av brun sytråd som sammanhållit kragen framtill.
  • Data elements
inventarienummer - objekt
016365
sakord
föreningsliv; ordenstecken; krage; tecken
sakord, lokal benämning
ordenstecken; regalia
klassifikation OCM
575; 5542; 733; 293
antal
1
beskrivning
Ordenstecken av mörkrosa sammet, fodrad med ljusrosa bomullstyg. Runt fram- sidans kant ett gult band med gul metalltråd. Regalian är smalare på mitten och droppformad i ändarna. På kragens vänstra hälft finns tydliga avtryck i tyget efter fastsydda bokstäver: L och S, troligen i metall (se Nbm 16364). Rester av brun sytråd som sammanhållit kragen framtill.; Ordenstecken av mörkrosa sammet, fodrad med ljusrosa bomullstyg. Runt framsidans kant ett gult band med gulmetalltråd. Regalian är smalare på mitten och droppformad i ändarna. På kragens vänstra hälft finns tydliga avtryck i tyget efter två fastsydda bokstäver: L och S, troligen i metall. (se Nbm 16364) Rester av brun sytråd som sammanhållit kragen framtill.
funktion
att bäras runt halsen och över bröstet vid logens möten
material
textil; metalltråd; bomull; gulmetall; sammet
färg
mörkrosa; ljusrosa; gul; brun
teknik
maskinsytt
längd
109 cm
bredd
14 cm
personnamn - användning
IOGTLogenBåtskä [Att bäras av medlemmarna i IOGT-Logen.]; IOGTLogenBåtskä
land - användning
Sverige
län - användning
Norrbottens län
kommun - användning
Kalix kommun
socken - användning
Nederkalix socken
by - användning
Båtskärsnäs
personnamn - förvärvat från
IOGTLogenBåtskä
datum - förvärv till museet
1976-02-12 [IOGTLogenBåtskä]
persontext - användning
IOGT-Logen, Folkets väl,