logo

Carlotta - the museum database

026850 :: handel, förpackningar, kartong

Object description

Fyrkantig grön kartong av papp för bärkrämpulver. Högst upp på framsidan finns Ekströms logo bestående av en tecknad och färglagd bild som visar en rundlagd man med en röd dräkt och näbbskor som har ett vitt förkläde och en vit bagarmössa. Med höger hand håller han sig om magen medan han håller en lång röd stekspade i vänstra handen. Om midjan har han ett rep med tre nycklar i.

Till höger står det: "EKSTRÖMS" med vit text i en liggande röd oval. Under står det: "Sommarkräm" med grön text och så finns en tecknad och färglad bild som visar en serveringssked med en röd kräm bland svarta vinbär, jordgubbar och körsbär med respektive blad. I bakgrunden syns en landsbygsdbetonad miljö. Bilden är signerad: "J. B.".

På den vita baksidan står det: "Ekströms Sommarkräm" och enkla tillredningsanvisningar, med svart text. Sedan finns det två fotobilder som visar dels en tallrik med sommarkrämspulver och yoghurt och dels en bild av sju sorter av bär/frukt-krämer som Ekströms saluför. Sedan står det: "Ekströms LivsmedelsProdukter AB, Konsumentkontakt, Box 945, 701 31 ÖREBRO. Tfn 020-75 00 10." och en svart streckkod med siffrorna: "7 310470 046068".

På de gröna långsidorna finns Ekströms logobagare och på ena sidan står en ingrediensförteckning, och på den andra sidan "Näringsvärde", med svart text.

På den gröna undersidan står det: "Datumstämpel anger sista dag för garanterad C-vitaminhalt" med svart text och intryckt står det "92 02 15".

På toppen finns en obruten förperforerad tumöppning och texten: "Ekströms Sommarkräm 2 påsar. 4 portioner. C-vitaminrik.", med svart text. På toppen sitter en vit-röd prisetikett fastklistrad där det står: "10.50" på den vita delen, och "EXTRAPRIS 9.40" på den röda delen.

  • inventarienummer - föreställer (6)

Leave a comment

You can comment on the object here. We moderate all comments before publishing.