logo

Carlotta - the museum database

Data elementbeskrivning

CountValue
1<space>Blinda tiggare i Marocko.
1<space>Brödspade med 39 cm långt skaft. Ett hål för upphängning längst upp på skaftet. Spaden är relativt rund i sin utformning.
1<space>Cirkelrund spånask, styckmössask, av furuspån. Den är blåmålad med blommålning och mönster i rött och vitt.
1<space>Dornen består av en rak rundkantig järnstång med en spets i ena änden. Den andra änden utgörs av en flat spikskalle.
1<space>ett lila förkläde med bruna ränder, tillhörande en Kirunadräkt.
1<space>Instruktionsbok till mobiltelefonen Nokia 3210. Instruktionsboken är ihophäftad och består av 80 sidor och pärm.
1<space>Nötknäppare bestående av två spiralvridna ledade skaft med kulknopp i ytteränden. Området närmast axeln övergår de vridna skaften till ett par släta tenar. Tenarna är på båda sidornar försedda med rader av flikräfflor.
1<space>Rund vit sirapsflaska av plast. Flaskan är försedd med en greppräfflad röd skruvhatt. Längs flaskans höjd löper en graderad halvgenomskinlig siktskåra. På framsidan står det: "Mörk sirap" med brun text och en tjock brun rand. Under randen finns en röd rundel i vilken det står: "S S A" med vit text. Längst ner står det: "Sockerbolaget" med svart text och röd understrykning. På baksidan finns ett recept på "Vaxholmslimpa" med en tecknad bild av det färdiga resultatet. Nere till höger finns en svart streckkod med siffrorna: "1 310340 003412", Till vänster om koden står det inramat : "Varufakta", "Innehåll", "Näringsvärde" och "Förvaring", Längst ner i ramen står det: "Sockerbolaget Box 17050, 200 10 Malmö 040/24 90 00", med svart text.
1<space>Runda tårt/kakpapper sorterade efter färg och storlek i plastförpackningar. Påklistrade etiketter med texten: ”Duni kakpapper”,” EN BILLINGSFORSPRODUKT”. Sammanlagt finns 16 förpackningar, varav de flesta inte är öppnade. Plastförpackningarna ligger i en låda av brun kartong. På det lösa locket sitter en påklistrad etikett med texten: ”DUNI KAKPAPPER”, ”ART.NR 11 70 11”, ”5 st. 20,5 cm”, ”10 st. 24,5 cm”, ”10 st. 28 cm”, ”i fem färger”, ”BILLINGSFORS PAPPERSFÖRÄDLING”.
1<space>Svart läderfodral. Fodralet är försett med en påknäppbar handledshank och en slev för fstsättning i bältet. På kadborrlocket står det "Harma".
1<space>Svartbetsat pipskaft av trä med svart munstycke. Mittdelen av munstycket är böjbart. Munstyckets ytterdel är av vitmetall. Skaftet är rakt och profilerat med fyra skivor.
1<space>Två lampetter i tenn, furu och bleckplåt. Ryggpartiet av trä med hamrade runda tennplattor med uppåtböjda kanter. 1 ljusstake av bleckplåt. Inbränt på baksidan av 380 a: "HP S. i".